Møysalturene

Fotograf:Liv-Randi Lind  Fotograf:Liv-Randi Lind Hver sommer fra slutten av juni til slutten av september har Møysalen Nasjonalparksenter toppturer til Møysalen.

Erfarne guider fra Møysaltur tar deg med på en flott naturopplevelse opp til det høyeste fjellet i Lofoten og Vesterålen.

Greit å vite om turen:

Turen tar ca. 10 timer og starter med en ca 20 min. lang båttur inn den idylliske Lonkanfjorden.

 

Det kreves ikke spesielt ekstrautstyr, men kle deg etter forholdene og ha fjellsko som er gode å gå i. Staver anbefales, ellers egne klær etter værforholdene..

Ta med mat og drikke for 2+ pauser. Det er gode muligheter for å fylle på friskt og rent fjellvann underveis opp til omlag 650 moh.

Det må minimum være 5 påmeldte (eller betal minstepris 4000.-) for at turen arrangeres.

Det er værforbehold på alle turene.

Påmelding til den aktuelle turen du ønsker å gå må skje senest dagen i forveien innen kl 1200.

Oppmøte er inne på nasjonalparksentrets kafé, og du bør være der i god tid pga registrering og info.

Fotograf:Liv-Randi Lind  Fotograf:Liv-Randi Lind Før avreise gis  praktisk info og turen.


Du bør være i fysisk god form og helst litt vant med å gå i fjellet. Møysaltur bør altså ikke være årets første dagstur. I enkelte litt krevende partier kan turen føles turen ganske ”luftig” men våre guider hjelper de som eventuelt måtte føle høyden skremmende. Skulle turen bli for tung, kan du stoppe når du vil og vente der til resten av gruppa er tilbake fra toppen.


Ønsker du å gå tur utenom vårt turprogram? Du kan bestille tur med guide og båt til minimumspris NOK 4000,-. Er dere 5 eller flere deltakere er prisen NOK 800,- pr. person. Ta kontakt for mer informasjon.


Rutetilbudene med offentlig kommunikasjon til og fra Hennes er ikke de beste.

Den enkleste måten for å komme seg til startstedet er med bil.

Fra Stokmarknes går det hurtigbåt til Kaljord, denne kan du ta for å bli med på Møysaltur, men da må du sørge for å komme deg hjem på egen hånd når turen er over.

Vi krysser fingrene for pent sommervær og ser frem til at du skal få en flott tur til Møysalen.